Супа Авголемоно

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
27/11/2020
"Малкото минути, необходими за приготвянето на супа Авголемоно в никакъв случай не са за сметка на вкуса, даже напротив"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно ориза. Гледайте водата, която излиза от него, да стане бистра и чиста.

Сложете в тенджера пилешкия бульон да заври.

Щом това стане, намалете силата на котлона и добавете предварително подготвения бульон.

Задръжте на котлона до пълното сваряване на ориза (ориентировъчно за около 15 минути).

През това време пригответе застройката на супата.

В отделна купа разбийте жълтиците на яйцата. С черпак добавете към тази смес малко количество от супата.

Разбъркайте и добавете още един. Отново разбъркайте. След третия черпак бавно и внимателно излейте яйчената смес в тенджерата с гръцката супа.

Прибавете лимоновия сок и след 5 минути изключете котлона.

Супата Авголемоно е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар