Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Меденки без мед и захар

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088121k3971
Меденки без мед и захар
Снимка: Аника Войт
3 / 4
24/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г (+ няколко с.л. за разточването на меденките)
  • яйца - 2 бр.
  • стевия - 1/2 ч.ч.
  • олио - 80 г
  • канела - 1/2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • сода бикарбонат - 3/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното заедно с бакпулвера пресейте и сложете в дълбока купа.

В него добавете олиото и двете яйца, както и стевията. Овкусете допълнително с канелата и джинджифила.

С ръце започнете да размесвате сместа. Трябва да се получи меко, леко рохкаво, незалепващо по ръцете тесто.

За по-лесно оформяне и разточване приберете тестото във фризера за около час.

Разточете го на плота, като поръсите повърхността с малко количество брашно.

С ринг формичка или обикновена чаша изрежете меденките.

Поставете фалшивите меденки в тава, която предварително сте застлали с хартия за печене.

Меденките без мед и захар се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: