Баница с кашкавал и шунка

Аника ВойтАника Войт
Копирайтър
177
615
1k
18
17/11/2020
"Домашната баница с шунка и кашкавал няма равна и точно затова я обичаме толкова много"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като си подготвим плънката. В купа разбийте 3 броя от яйцата заедно с натрошеното сирене. Шунката също нарежете на ситно и добавете към останалите продукти. В киселото мляко сложете содата бикарбонат и разбъркайте. Оставете за 2 минути и добавете към останалите продукти за плънката.

Останалото едно яйце разбъркайте на пяна и смесете с настъргания кашкавал. Долейте содата и разбъркайте.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

Вземете корите за баница. Как ще оформите баницата, зависи от вас. В скучая аз я направих на отделни завити фунийки. Става най-бързо и лесно.

Вземете два листа от корите. В широкия и долен край сложете няколко лъжици от плънката. Добавете няколко малки бучки масло. Завийте нагоре и подредете в намаслена тава. Така процедирайте и с останалите кори, докато свърши плънката. Залейте баницата с яйцето, кашкавала и содата и сложете да се пече.

Печете баницата до златисто, като съвет от мен е да не се увеличават градусите, понеже така може да изгори корта, а да остане леко сурова отвътре. Ориентировъчно, за изпичане на баницата с кашкавал ще отнеме 35-40 минути.

Готовата баница извадете от фурната и напръскайте леко със студена вода.

Покрийте баницата с кашкавал и шунка с домакинска кърпа и след 5 минути може да я сервирате.

Мини дървен валяк за тесто-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
6.01 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар