Начин на приготвяне
Започваме, като си подготвим плънката. В купа разбийте 3 броя от яйцата заедно с натрошеното сирене. Шунката също нарежете на ситно и добавете към останалите продукти. В киселото мляко сложете содата бикарбонат и разбъркайте. Оставете за 2 минути и добавете към останалите продукти за плънката.
Останалото едно яйце разбъркайте на пяна и смесете с настъргания кашкавал. Долейте содата и разбъркайте.
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Вземете корите за баница. Как ще оформите баницата, зависи от вас. В скучая аз я направих на отделни завити фунийки. Става най-бързо и лесно.
Вземете два листа от корите. В широкия и долен край сложете няколко лъжици от плънката. Добавете няколко малки бучки масло. Завийте нагоре и подредете в намаслена тава. Така процедирайте и с останалите кори, докато свърши плънката. Залейте баницата с яйцето, кашкавала и содата и сложете да се пече.
Печете баницата до златисто, като съвет от мен е да не се увеличават градусите, понеже така може да изгори корта, а да остане леко сурова отвътре. Ориентировъчно, за изпичане на баницата с кашкавал ще отнеме 35-40 минути.
Готовата баница извадете от фурната и напръскайте леко със студена вода.
Покрийте баницата с кашкавал и шунка с домакинска кърпа и след 5 минути може да я сервирате.