Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кашкавал и шунка

Баница с кашкавал и шунка

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Баница с кашкавал и шунка
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Домашната баница с шунка и кашкавал няма равна и точно затова я обичаме толкова много"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 200 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • бикарбонат сода - 1/2 ч.л.
  • сода за пиене - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като си подготвим плънката. В купа разбийте 3 броя от яйцата заедно с натрошеното сирене. Шунката също нарежете на ситно и добавете към останалите продукти. В киселото мляко сложете содата бикарбонат и разбъркайте. Оставете за 2 минути и добавете към останалите продукти за плънката.

Останалото едно яйце разбъркайте на пяна и смесете с настъргания кашкавал. Долейте содата и разбъркайте.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

Вземете корите за баница. Как ще оформите баницата, зависи от вас. В скучая аз я направих на отделни завити фунийки. Става най-бързо и лесно.

Вземете два листа от корите. В широкия и долен край сложете няколко лъжици от плънката. Добавете няколко малки бучки масло. Завийте нагоре и подредете в намаслена тава. Така процедирайте и с останалите кори, докато свърши плънката. Залейте баницата с яйцето, кашкавала и содата и сложете да се пече.

Печете баницата до златисто, като съвет от мен е да не се увеличават градусите, понеже така може да изгори корта, а да остане леко сурова отвътре. Ориентировъчно, за изпичане на баницата с кашкавал ще отнеме 35-40 минути.

Готовата баница извадете от фурната и напръскайте леко със студена вода.

Покрийте баницата с кашкавал и шунка с домакинска кърпа и след 5 минути може да я сервирате.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: