Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински гърди с мед и горчица

Свински гърди с мед и горчица

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Свински гърди с мед и горчица
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свински гърди - 700 г
  • вода - 50 мл
  • мед - 4 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо измиваме и подсушаваме. Ако не е направено на отделни парчета, с помощта на остър нож внимателно го транжирайте.

В купа си пригответе маринатата. Сложете олиото, меда и горчицата. Подправете със сол, черен и червен пипер. Добавете също и кимион за повече аромат. Разбъркайте добре сместа.

С нея намажете от всички страни свинските гърди. Оставете месото да поеме ароматите поне един час. Ако имате възможност, оставете свинските пържоли да се овкусяват и повече.

Наредете месото в тава и налейте малко вода. Покрийте тавата с домакинско фолио.

Сложете свинското месо да се пече на 220 градуса във фурната за половин час.

След това намалете фурната до 200 и открийте тавата, за да може месото хубаво да се изпече.

След още 15-тина минути свинските гърди с мед и горчица са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: