Чорбаджийски качамак

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
704
1k
25
1
Чорбаджийски качамак
Снимка: Аника Войт
1 / 2
17/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Приятен апетит с чорбаджийския качамак - бързо и лесно ястие, подходящо и за обяд, и вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагаме прясното мляко и 800 мл вода. Количеството на млякото може да варира, но е важно общата стойност на течността да е 1 л.

Щом течността заври, се добавя малко сол и царевичното брашно. Наваляме силата на котлона до средно силна. Започване да бъркаме енергично, като най-подходящо е да го правим с дървена лъжица.

Щом течността кипне, добавяме царевичното брашно, като бъркаме непрекъснато с бъркалка. Времето на готвене е около 7-8 минути или докато брашното не поеме цялото количество от течността.

След което изключваме котлона и добавяме при качамака нарязания на парчета пушен бекон.

Сервираме чорбаджийския качамак в две отделни чинии и отгоре настъргваме кашкавал.

Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: