Начин на приготвяне
1.Нарежете свинските гърди на тънки пържоли, така ще се сготвят малко по-бързо.
Ако са с кожа, по желание я отстранете, защото в повечето случаи е жилава и трудна за сдъвкване.
2. Овкусете месото с черен и червен пипер, малко сол и мащерката и залейте с бирата.
3. Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна обелете от външните листа и без да махате последният пласт го смачкайте с длан или с широката част на нож.
Малките печурки почистете и оставете цели, по възможност с пънчетата.
Сложете всичко при месото, заедно с малко магданоз (остатъка запазете за поръсване накрая). Полейте със олиото, още малко сол и ако желаете още от подправките.
4. Оставете всичко това за 1 час или малко повече в хладно помещение, но не в хладилник.
5. Загрейте фурната до 180-190 градуса. Прехвърлете месото със зеленчуците в тавичка и залейте с бульон или вода, на този етап не много.
Печете около 1 час и наглеждайте, за да доливате бульон, когато ястието остава на мазнина. Добре е добавяният допълнително бульон или вода да бъдат топли или горещи.
6. Поднесете свинските гърди с гъби на фурна в компания със свежа салата.
Добър апетит!