Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински гърди с гъби на фурна

Свински гърди с гъби на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Свински гърди с гъби на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Любимо ястие, което никога няма да излезе от мода - свински гърди с гъби на фурна"

Необходими продукти

  • свински гърди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • гъби - 250 г печурки, малък размер
  • бира - 1 кутийка, кен от 330 мл.
  • олио - 50 мл.
  • бульон - 1 - 2 ч.ч. или вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Нарежете свинските гърди на тънки пържоли, така ще се сготвят малко по-бързо.

Ако са с кожа, по желание я отстранете, защото в повечето случаи е жилава и трудна за сдъвкване.

2. Овкусете месото с черен и червен пипер, малко сол и мащерката и залейте с бирата.

3. Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна обелете от външните листа и без да махате последният пласт го смачкайте с длан или с широката част на нож.

Малките печурки почистете и оставете цели, по възможност с пънчетата.

Сложете всичко при месото, заедно с малко магданоз (остатъка запазете за поръсване накрая). Полейте със олиото, още малко сол и ако желаете още от подправките.

4. Оставете всичко това за 1 час или малко повече в хладно помещение, но не в хладилник.

5. Загрейте фурната до 180-190 градуса. Прехвърлете месото със зеленчуците в тавичка и залейте с бульон или вода, на този етап не много.

Печете около 1 час и наглеждайте, за да доливате бульон, когато ястието остава на мазнина. Добре е добавяният допълнително бульон или вода да бъдат топли или горещи.

6. Поднесете свинските гърди с гъби на фурна в компания със свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: