Начин на приготвяне
1. Обелете и нарежете на много ситно чесъна. Сложете го заедно със зехтина на слаб огън за 3-4 минути или докато започне да добива много лек златист загар. В никакъв случай не трябва да потъмнява.
Да не ви притеснява повечкото мазнина, защото хубавият зехтин не е тежък, а ще направи чесновата супа по-питателна, плътна и вкусна.
По същият метод с повече зехтин испанците приготвят своята традиционна чеснова супа, с разликата, че добавят и хамон.
2. Сложете червения пипер и разбъркайте. Няма опасност да загори, ако температурата ви е наистина слаба, но за всеки случай почти веднага налейте бульона, предварително затоплен.
3. Добавете сол, кимион, черен пипер и магданоза и варете 20 минути на слаб до умерен огън.
4. В горещата супа чукнете яйцата едно по едно и бъркайте, за да станат на парцали. Настържете вътре и половината от кашкавала на ситно ренде.
5. Останалия кашкавал настържете върху филийките хляб и запечете във фурната.
6. Поднесете чесновата супа гореща, като във всяка купичка поставите по една препечена с кашкавал филийка хляб.
Простичко, но много вкусно и сгряващо - чеснова супа с кашкавал!
Добър апетит!