Начин на приготвяне
Първо, почистете скаридите и оставете кожата върху тях. Това добавя значителен вкус към вашето ястие.
Мариновайте скаридите в черупката за 15 минути в соевия сос, шери и джинджифил. Изцедете.
След това премахнете корена на праза си.
След това нарежете праза върху по диагонал, с дебелина около 1 см до 1.5 см.
Накиснете нарязания праз в малко вода, за да го почистите от пръста между слоевете, след което го отцедете.
Загрейте уок тиган на висока температура. Добавете фъстъченото масло, добавете скаридите, чесъна и разбъркайте, докато чесънът започне да променя цвета си и скаридите станат розови. Внимавайте да не загорят за около 1 до 2 минути.
Извадете скаридите и ги оставете настрана. Веднага добавете праз, сол, черен пипер и сусамово масло и разбъркайте за около 2 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете, ако желаете морков или тиквичка, нарязани на много тънки лентички.
Върнете скаридите и разбъркайте за 30 секунди. Нашите пържени скариди по китайски са готови.
Това е толкова добро и лесно за приготвяне ястие, че няма причина да не го добавите към менюто си. Насладете се!