Начин на приготвяне
За плънката на постните банички загрейте олио в широк тиган и в него запържете за кратко пресните лук и чесън, докато омекнат.
Добавете накълцаните орехи и суров сусам.
Сложете всички зеленийки, нарязани, ако листата са големи. Поръсете с малко сол и сотирайте.
Когато обемът на плънката слегне на половина, дръпнете от огъня и оставете леко да изстине.
Разрежете корите за баница на две, така че да получите 16 парчета.
Мажете всяко с олио, сгъвайте и слагайте от плънката, след това завивайте на баничка с форма според вкуса ви - правоъгълна, триъгълна или друга.
Подредете в намазнена тава, поръсете с още мазнинка и сусам и изпечете до златисто в загрята на 180 градуса фурна.
Хрупкави, ароматни постни банички със зелении, които ще ви очароват!
Добър апетит!