ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с патладжани и кайма

Лазаня с патладжани и кайма

Лазаня с патладжани и кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
27/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Ако се раздаваха медали за най-вкусна лазаня, тази с патладжани и кайма щеше да грабне поне няколко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана, посолете и оставете за половин час. Изпържете го в тиган с малко мазнина или на грил тиган. Извадете и заделете.

В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете праза, нарязан на дребно. Добавете морковите, а след няколко минути и каймата. Пържете, докато стане на трохи.

Сложете бялото вино и изчакайте да изври алкохолът. Добавете доматеното пюре, солта, черния пипер, индийското орехче и босилека. Варете около 15 минути и изключете.

Направете Бешамела, като разтопите в касерола кравето масло с олиото. Запържете брашното, докато промени цвета си. Разредете с прясното мляко, без да спирате да бъркате. Добавете подправките и варете до желаната гъстота.

Подгответе корите за лазанята според указанията на опаковката.

На дъното на тавичка за печене сложете малко от Бешамела и подредете ред с кори лазаня. Сложете от сместа с кайма, парчетата пържен патладжан и малко от Бешамела.

Отново кори лазаня, кайма, патладжан....до изчерпване на количествата. Завършете апетитната лазаня с кори.

Излейте останалия Бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете лазанята с патладжани и кайма в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: