Нудълс в индонезийски стил

ГеновеваГеновева
Копирайтър
175
783
1k
55
2
25/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд.

Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се овкуси месото. Азиатските спагети нудълс се сваряват за 4 минути във вряща вода.

Изплакват се със студена вода и се оставят да се отцедят. В уок тиган се сипва повечко олио и като се сгорещи, запържваме пилешкото филе. Добавяме зеления лук, пасирания чесън и праз, които сме нарязали предварително.

След това добавяме морков и чушката на тънки ленти в уока. Запържваме всичко това при постоянно разбъркваме, на не много силен огън. Добавяме кълновете и бамбука и 25 мл соев сос. След това изсипваме соса за уок в индонезийски стил в тигана и разбъркваме добре.

След минута в тигана слагаме и нудълс. Изсипваме отгоре им останалия соев сос и разбъркваме да се смесят добре всички продукти.

Оставяме на котлона за 2 минути и изключваме. Сервираме горещи нашите азиатски нудълси и пожелание подлютяваме. Да ви е сладко с тази рецепта, вдъхновена от индонезийската кухня!

Стават уникални спагети с пилешко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар