Нудълс в индонезийски стил

ГеновеваГеновева
Копирайтър
163
742
1k
50
1
25/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд.

Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се овкуси месото. Азиатските спагети нудълс се сваряват за 4 минути във вряща вода.

Изплакват се със студена вода и се оставят да се отцедят. В уок тиган се сипва повечко олио и като се сгорещи, запържваме пилешкото филе. Добавяме зеления лук, пасирания чесън и праз, които сме нарязали предварително.

След това добавяме морков и чушката на тънки ленти в уока. Запържваме всичко това при постоянно разбъркваме, на не много силен огън. Добавяме кълновете и бамбука и 25 мл соев сос. След това изсипваме соса за уок в индонезийски стил в тигана и разбъркваме добре.

След минута в тигана слагаме и нудълс. Изсипваме отгоре им останалия соев сос и разбъркваме да се смесят добре всички продукти.

Оставяме на котлона за 2 минути и изключваме. Сервираме горещи нашите азиатски нудълси и пожелание подлютяваме. Да ви е сладко с тази рецепта, вдъхновена от индонезийската кухня!

Стават уникални спагети с пилешко!

Иноксов гевгир конус 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 16 см
8.24 лв.
6.34 лв.
Виж ››

Този конусовиден гевгир ще ви помогне да измиете всички продукти, необходими за приготвянето на желаното ястие. Гевгирът има дълга дръжка, която съдейства за по-лесно боравене с него.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар