Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови веган мъфини

Безглутенови веган мъфини

IvelinaIvelina
Новак
832962k141
Безглутенови веган мъфини
Снимка: Ivelina
2 / 3
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
42 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно без глутен - 2 ч.ч. микс
  • тръстикова захар - 3/4 ч.ч. или кокосова захар
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • портокали - 1 кора
  • лимони - 1 кората
  • неподсладено кокосово мляко - 1/2 чаша или бадемово мляко
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • кокосово масло - 1/3 ч.ч., на стайна температура
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. чист екстракт
  • захар за декорация - пудра захар и вода за глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 170 градуса. Подгответе тава за мъфини, като поставите хартиени кошнички или напръскайте с незалепващ спрей за готвене.

В голяма купа за смесване разбъркайте брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта.

Добавете портокалова кора и лимонова кора. Разбъркайте, за да комбинирате.

Към сухата смес изсипете кокосово мляко, портокалов сок, кокосовото масло, лимонов сок и ванилия. Разбъркайте, докато тестото стане гладко.

Разделете тестото в подготвена тавичка за кексчета. Поръсете, ако желаете, отгоре със захар.

Печете 22-25 минути до златисто кафяво. Извадете от тавата и ги поставете върху охлаждащата решетка, за да се охладят напълно.

За завършек декорирайте веган мъфините със смес от пудра захар, лимонов сок и вода, да стане като глазура.

Разкошни безглутенови веган мъфини.

Насладете се!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: