Крем пита с бутер тесто

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
467
980
14
15/10/2020
"Крем пита, която ти се иска да изядеш на един дъх... и защо пък да е невъзможно"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Крем Пита

Начин на приготвяне

Предварително изкарайте бутер тестото от фризера и го приберете за една нощ в хладилника.

Така то ще омекне много добре и няма да имате затруднения при обработката му. Ако тестото е на един цял лист, го разделете на две равни половини.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете едната половина от бутер тестото и го разточете леко с точилка, като се стараете да постигне обема на тавата, в която ще печете.

Застелете тавата с хартия за печене и внимателно прехвърлете разточения лист тесто.

С вилица направете дупки и го поставете в предварително загрятата фурна. Печете до златисто.

Щом листът бутер тесто е готов, внимателно го извадете заедно с хартията и поставете на страни, за да изстине.

Така процедирайте и с втория лист от пакета.

Докато основата на сладкиша се пече, пригответе и крема.

Загрейте прясното мляко, заедно със захарта. В отделна купа разбъркайте жълтъците, нишестето и няколко лъжички мляко - до получаване на гъста каша.

Щом млякото на котлона започва да завира, изключете котлона и добавете кашата с жълтъци и нишесте. Оставете на котлона и бъркайте енергично до сгъстяване на крема.

На дъното на тава поставете първия лист от бутер тестото, над него изсипете половината количество крем.

Бананите обелете, нарежете на парченца и подредете над крема, след което отново сложете и останалото количество от крема. Отгоре внимателно сложете и втория пласт изпечен бутер лист.

Приберете в хладилника да стегне за няколко часа. При сервиране поръсете с пудра захар и украсете крем питата с пресен плод по избор.

Крем питата с бутер тесто е чудна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар