Телешко със стриди

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешко със стриди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • телешко филе - 900 г
  • лук - 1 глава
  • захар - 2 ч.л. кафява
  • стриди - 12 бр.
  • масло - 50 г
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • бира - 150 мл тъмна
  • бульон - 150 мл телешки
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото и запържете телешкото от всички страни. Добавете лука, запържете до златисто, след което налейте бирата и бульона и варете около 20 минути на тих огън. Извадете месото и го приберете на топло.

Добавете захарта към бульона, разбъркайте и варете на силен огън до редуциране на течността. Постепенно добавете и останалото масло за да сгъстите соса. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете стридите за 2-3 минути в соса. Отстранете от котлона. Поднесете телешкото нарязано на филии, отгоре залейте със соса и стридите и гарнирайте с клонки зелена мащерка.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: