Начин на приготвяне
Измийте стридите, отворете ги и отделете месото им. Изплакнете добре и подсушете долните половинки на черупките им, върнете месото обратно в тяло. В малка тенджерка загрейте 1 с.л. масло и запържете лука докато омекне.
Добавете с непрекъснато разбъркване брашното, след това бульона, 2 ч.л. сос Табаско и бирата. Варете и разбърквайте соса докато видите че се сгъсти и започне да образува мехурчета. Махнете от огъня и добавете с непрекъснато бъркане двете супени лъжици пармезан.
Следва приготвянето на хлебната смес. За целта смесете галетата, разтопеното масло, кориандъра, пармезана и 1 ч.л.сос Табаско. Върху всяка стрида сложете по около 1 с.л. от соса, а най-отгоре сложете по малко от хлебната смес.
Подгответе плитка готварска тавичка, като сложите морска сол на дъното - дебелината на слоя трябва да е около 1.5 см. Направете малки кладенчета в солта и разположете в тях стридите. Печете на умерен огън около 8-10 минути.