Класически унгарски гулаш

14/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко - 300 г
  • лук - 2 бр.
  • целина - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - по половин червена, жълта, зелена
  • вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион
  • патешка мас - 3 с.л
  • заквасена сметана
* мерки и количества
Гулаш

Начин на приготвяне

За този унгарски гулаш измийте месото и го сложете в купа. Добавете 1 с.л. брашно и го оваляйте добре.

Нарежете лука на едро. Сложете го в тенджера под налягане с патешката мас и го запържете до златисто.

Добавете месото и пържете, докато промени цвета си. Сложете морковите, картофите, чушките и целината, нарязани на едро.

Запържете за кратко и добавете червения пипер и доматената паста.

След няколко минути добавете виното.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте вода, колкото да покрие.

Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането. Засичайте 30 мин варене.

Изключете, оставете да се охлади и сервирайте класическия унгарски гулаш в подходяща чиния с лъжица заквасена сметана.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар