Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сипваме 1.8 л вода да завира. През това време обелваме лука и чесъна. Почистваме тиквичката и червената чушка.
Накисваме измития ориз и зелена соя във вряща вода докато режем зеленчуците.
Лука, чушките и тиквичката режем на кубчета. Чесъна го правим на филийки. Изсипваме във врящата вече вода всички нарязани зеленчуци и смесения ориз и соя. Разбъркваме и оставяме да къкри около 20-25 минути.
Измиваме почистения копър и джоджен. Режем билките на ситно. Добавяме в манджата солта, черния пипер и куркумата.
Разбъркваме и слагаме маслото и билките. Оставяме 3 минути, разбъркваме и спираме котлона.
Яхнията е много ароматна, лесна, бърза. Подходяща е да се хапва гореща и студена. Бон апети!
Цветният ориз със зелена соя е готов.