Начин на приготвяне
Пилешките бутчета сваряваме и обезкостяваме.
Киселеца почистваме, измиваме, попарваме във вряща вода и пасираме или нарязваме.
В тенджера си задушаваме нарязаните на ситно лук, морков и картофи.
Добавяме обезкостеното пилешко месо. Сипваме бульона, в който сме варили бутчетата, ако е необходимо, доливаме още вода.
Прибавяме киселеца, фидето и подправки на вкус.
Варим супата до готовност.
След това си правим застройка от разбития жълтък, киселото мляко и брашното.
Прибавяме към пилешката супа, готвим още няколко секунди и отнемаме от котлона.
Поднасяме нашата пилешка супа с киселец и фиде топла с поръсен на ситно пресен магданоз.