Начин на приготвяне
Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата.
Добавете 1 ч ч. чаша вода, доматеното пюре, чесъна и канелата и варете, докато водата се изпари. Извадете пръчката канела.
Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте.
Разтопете маслото.
Намажете дъното на тава с масло. Разделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина, напръскайте с малко масло и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто.
Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб.
Нарежете пая на триъгълници или квадрати. Поръсете с малко масло и печете 200 C за 30 - 45 минути.
Коментари