Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Добруджанки със сирене

Добруджанки със сирене

Добруджанки със сирене
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Добруджанките със сирене няма да ни се опрат, след това заслужено ще си хапнем добре"

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват пресятото брашно, солта, киселото мляко с угасената в него сода бикарбонат, малко олио и накрая чаша натрошено сирене.

Съставките се объркват и от тях се замесва лепкаво тесто. От него се оформят топчици като курабийки, които се поставят в намазнена тавичка.

С палец на всяка топчица се прави в средата вдлъбнатинка, в която се поставя по парченце краве масло.

Добруджанките се слагат във фурната и се пекат на 180 градуса за около половин час или до готовност.

Тези сиренки са идеални са за сутрешна или следобедна закуска.

Опитайте и вие да си направите Добруджанки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: