Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в йена глас

Пилешки пържоли в йена глас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пилешки пържоли в йена глас
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Йенското стъкло прави чудеса с пържоли - ето още доказателство за това"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вино - 1 к.ч. розе
  • сок от лимон - от 1 бр. цитрус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • подправки - копър, магданоз, мащерка, розмарин
  • джинджифил - 8 тънки резена от пресен корен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем, че пилешките пържоли от бут са по-крехки от гърдите на пилето. С тази рецепта обаче ще ги приготвим още по- изкусително и истински топящи се в устата.

За целта е необходимо да ги мариноваме в смес от зехтина, виното, лимоновия сок, щипка сол и подправките. Между пържолките слагаме резените джинджифил.

Оставяме ги за 1 нощ в хладилник, покрити със стреч фолио.

Взимаме подходящ съд от йенско стъкло с капак и сипваме част от маринатата на дъното. Подреждаме пържолките и заливаме с още от маринатата.

Сол не слагаме повече, за да не ги пресуши, тя може да се добави и при сервиране.

Печем на 200 градуса под капак 15 минути в предварително загрята фурна, след това махаме капака и допичаме до полуизпаряване на течността и хубав загар.

Поднасяме пилешките пържоли от бут задължително топли.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: