Холандски ябълков сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
56
186
1k
8
21/09/2020
"Холандски ябълков сладкиш за делник и за празник - всички вкъщи го обожават"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да промените размера на чашата, която използвате за продуктите при приготвяне на ябълковия сладкиш.

Ако чашата е по-голяма, съответно и сладкишът ще стане по-голям. Аз мерих с чаша около 150 мл.

Смесете брашното с бакпулвера, содата бикарбонат, щипката сол и канелата. Разбийте бялата и кафявата захар с омекналото краве масло на хомогенна смес.

Едно по едно добавете яйцата в разбития маслен крем. Излейте прясното мляко и на порции добавете сухата смес.

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Прибавете ги към кексовата смес. Застелете форма 24 см с парче хартия за печене.

Изсипете приготвената смес. Смесете нарязаните орехови ядки с кафявата захар и канелата. Поръсете вашия страхотен сладкиш. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 мин.

Охладете готовия холандски ябълков сладкиш и нарежете. Много вкусен!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар