Стерилизирана бамя

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
77
375
2k
20
20/09/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята и отстранете дръжките.

Настържете доматите или ги смелете в машина за мелене.

На дъното на буркан (400 мл) сложете 1 к.л. сол. Покрийте дъното с доматен сок и започнете да нареждате бамята. Редувайте бамя и доматен сок, докато напълните бурканите.

След това запечатайте с капачки и стерилизирайте за около час.

Оставете бурканите във врящата вода за 10-15 минути и след това извадете и обърнете с капачката надолу, докато истинатат напълно.

Така приготвена бамята е подходяща за различни яхнии и гювеч.

Преди готвене излейте доматения сок и изплакнете с вода.

Стерилизираната бамя е готова.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар