ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Хрупкави миди пане

Хрупкави миди пане

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k2593
Хрупкави миди пане
Снимка: Геновева
1 / 6
19/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • лимони - 1 бр.
  • олио
  • за овкусяването на мидите
  • сол
  • девесил - пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос
  • зехтин
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • подправка за риба - 1 с.л. суха
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и се сваряват във вряща подсолена вода. След това се прецеждат и се оставят да изстинат.

Овкусяват се със сол, черен пипер, пресен девесил, соев сос, зехтин, подправката за риба, сока на половин лимон, пасиран чесън и бялото вино.

Оставят се така мидите да си поемат - поне 30 минути.

След това разбиваме яйцата. Слагаме олио в дълбок тиган и като се сгорещи панираме мидите като ги овалваме в брашно, после в яйцата и накрая в галетата и изпържваме до златист цвят.

Сервираме мезето с резен лимон и чаша бяло вино или студена бира! Да ви е сладко!

Хрупкавите миди пане са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: