ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Хрупкави миди пане

Хрупкави миди пане

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2109771k1032
Хрупкави миди пане
Снимка: Геновева
1 / 5
19/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и се сваряват във вряща подсолена вода. След това се прецеждат и се оставят да изстинат.

Овкусяват се със сол, черен пипер, пресен девесил, соев сос, зехтин, подправката за риба, сока на половин лимон, пасиран чесън и бялото вино.

Оставят се така мидите да си поемат - поне 30 минути.

След това разбиваме яйцата. Слагаме олио в дълбок тиган и като се сгорещи панираме мидите като ги овалваме в брашно, после в яйцата и накрая в галетата и изпържваме до златист цвят.

Сервираме мезето с резен лимон и чаша бяло вино или студена бира! Да ви е сладко!

Хрупкавите миди пане са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: