Критараки с пилешко и зеленчуци

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
77
375
2k
20
18/09/2020
"Вкусно Критараки, в което има и месце, и зеленчуци - нищо не липсва"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • критараки - 300 г
  • пилешко месо - 400 г
  • зеленчуци - 250 г (замразени - моркови, грах, карфиол, царевица)
  • масло - 30 г
  • олио - 3 - 4 с л.
  • сол
  • бял пипер
  • соев сос
  • куркума
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата критараки (орзо) да се свари в подсолена вода според указанията на опаковката.

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Аз ползвах обезкостени пилешки бутчета без кожата.

Запържете месото до златисто в малко олио, като разбърквате периодично. Подправете със сол, бял пипер и малко соев сос.

Извадете месото от тигана и в същата мазнина сложете замразените зеленчуци, като добавите маслото и малко вода. Оставете да се задушават на слаб котлон няколко минути до готовност на зеленчуците. Добре е да останат леко хрупкави.

Щом пастата се свари я отцедете от водата и я добавете към задушените зеленчуци заедно с пилешкото месо.

Прибавете 1 ч.л. куркума, къри и ако е необходимо сол на вкус. Оставете на котлона още минута-две, колкото да се смесят вкусовете, като бъркате непрекъснато.

Критарики с пилешко и зеленчуци е бързо, лесно и вкусно ястие.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анабел
Анабел
18.09.2020 19:24
Много апетитно! И малко настърган кашкавал отгоре-вкусотия!
1
0
Росица Петрова
И аз се замислих дали да сложа кашкавал, но следващия път ще пробвам. Благодаря!
0
0