Ezine.bg»Рецепти»Паста»Критараки с пилешко и зеленчуци

Критараки с пилешко и зеленчуци

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Критараки с пилешко и зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусно Критараки, в което има и месце, и зеленчуци - нищо не липсва"

Необходими продукти

  • критараки - 300 г
  • пилешко месо - 400 г
  • зеленчуци - 250 г (замразени - моркови, грах, карфиол, царевица)
  • масло - 30 г
  • олио - 3 - 4 с л.
  • сол
  • бял пипер
  • соев сос
  • куркума
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата критараки (орзо) да се свари в подсолена вода според указанията на опаковката.

Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Аз ползвах обезкостени пилешки бутчета без кожата.

Запържете месото до златисто в малко олио, като разбърквате периодично. Подправете със сол, бял пипер и малко соев сос.

Извадете месото от тигана и в същата мазнина сложете замразените зеленчуци, като добавите маслото и малко вода. Оставете да се задушават на слаб котлон няколко минути до готовност на зеленчуците. Добре е да останат леко хрупкави.

Щом пастата се свари я отцедете от водата и я добавете към задушените зеленчуци заедно с пилешкото месо.

Прибавете 1 ч.л. куркума, къри и ако е необходимо сол на вкус. Оставете на котлона още минута-две, колкото да се смесят вкусовете, като бъркате непрекъснато.

Критарики с пилешко и зеленчуци е бързо, лесно и вкусно ястие.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много апетитно! И малко настърган кашкавал отгоре-вкусотия!
18.09.2020 19:24
2
1
Покажи всички подкоментари