Начин на приготвяне
Сложете пастата критараки (орзо) да се свари в подсолена вода според указанията на опаковката.
Нарежете пилешкото месо на дребни хапки. Аз ползвах обезкостени пилешки бутчета без кожата.
Запържете месото до златисто в малко олио, като разбърквате периодично. Подправете със сол, бял пипер и малко соев сос.
Извадете месото от тигана и в същата мазнина сложете замразените зеленчуци, като добавите маслото и малко вода. Оставете да се задушават на слаб котлон няколко минути до готовност на зеленчуците. Добре е да останат леко хрупкави.
Щом пастата се свари я отцедете от водата и я добавете към задушените зеленчуци заедно с пилешкото месо.
Прибавете 1 ч.л. куркума, къри и ако е необходимо сол на вкус. Оставете на котлона още минута-две, колкото да се смесят вкусовете, като бъркате непрекъснато.
Критарики с пилешко и зеленчуци е бързо, лесно и вкусно ястие.
Коментари