Татарско кюфте в було

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
15/09/2020
"На това му се вика мъжко мезе - татарско кюфте, за което всеки гладник си мечтае, а вече може лесно да получи"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 700 г от гърди
  • телешко кайма - 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • лют пипер - пожелание
  • було - свинско
  • лимони - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме двата вида кайма.

Омесваме с подправките и оставяме да престои, за да си поеме вкусовете.

Накисваме булото в малко вода с лимонов сок.

Оставяме след това да се изкисне и го нарязваме на квадрати.

Колкото са големи квадратите, толкова ще е големината на кюфтета.

Във всяка парче було слагаме по шепа кайма и сгъваме като плик.

Мястото, където събираме булото, оставяме отдолу.

Затопляме си скарата много добре и тогава поставяме кюфтетата в було.

Винаги, първо, поставяме върху страната, където е събрано булото.

Печем татарските кюфтета в було, докато булото промени цвета си.

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар