Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Татарско кюфте в було

Татарско кюфте в було

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Татарско кюфте в було
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"На това му се вика мъжко мезе - татарско кюфте, за което всеки гладник си мечтае, а вече може лесно да получи"

Необходими продукти

  • свинска кайма - 700 г от гърди
  • телешко кайма - 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • лют пипер - пожелание
  • було - свинско
  • лимони - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме двата вида кайма.

Омесваме с подправките и оставяме да престои, за да си поеме вкусовете.

Накисваме булото в малко вода с лимонов сок.

Оставяме след това да се изкисне и го нарязваме на квадрати.

Колкото са големи квадратите, толкова ще е големината на кюфтета.

Във всяка парче було слагаме по шепа кайма и сгъваме като плик.

Мястото, където събираме булото, оставяме отдолу.

Затопляме си скарата много добре и тогава поставяме кюфтетата в було.

Винаги, първо, поставяме върху страната, където е събрано булото.

Печем татарските кюфтета в було, докато булото промени цвета си.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: