Начин на приготвяне
1. Сложете макароните да се варят в подсолена вода за времето указано на пакета.
2. Нарежете на много фини лентички почистените морков и тиквичка. Мариновайте зеленчуците за кратко в зехтин, лимонов сок и черен пипер.
3. Когато остават 2-3 минутки от времето за готовност на пастата, загрейте две-три лъжици зехтин на умерен огън. В него запържете до леко златисто скилидките чесън, филирани на тънко.
4. Бързо отцедете макароните от водата и сложете при чесъна, подмятайки леко тигана, за да се разбърка всичко и да се овкусят от ароматния зехтин с чесън.
5. Дръпнете от огъня и добавете зеленчуците, като тиквичките може да навиете на рулца.
Сипете и течността на дъното на съда, където са били зеленчуците. Доовкусете с още зехтин, черен пипер, сол и лимонов сок.
6. Върху топлата макаронена салата сложете лъжица песто росо и поднесете.
Добър апетит!
Топлата салата с макарони е готова.