Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията. Добавя се олио, прясно мляко и накрая прибавяме брашно с бакпулвера.
Разбърква се с миксер на кексова смес и разделяме на две части. В едната добавяме какао и разбъркваме, ако стане много гъсто, се разрежда малко с вода или прясно мляко.
В тава върху хартия за печене сипваме в центъра по 2 с.л. от бялата смес, отгоре бялото тесто се сипват 2 с.л. от сместа с какао и така се изрежат, докато свърши тестото.
Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка около 35-40 минути.
Изважда се от тавата, хартията се сваля и връщаме пак в тавата.
Залива се със сироп от компот от праскови, може и друг, и оставяме да попие на хладно вкусният сиропиран сладкиш.
Нарязва се и сервираме - вкусотия!
Да ви е сладко!