Вкусна варена царевица

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
31/08/2020
"Домашна варена царевица - сетихте ли се за мили спомени от детството "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевица 4 кочана
  • сол
  • чесън 2 скилидки
  • краве масло 2 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се почиства хубаво от шумата и косата.

На дъното на тенджера се поставят няколко листа шума, а върху нея се нареждат кочаните царевица.

Отгоре царевицата се похлупва с една чиния, а в тенджерата се налива вода. Вари се около половин час.

След като се свари, още топла се поръсва със сол и се намазва със счукан чесън и краве масло.

Отгоре на традиционната варена царевица се настъргва кашкавал, който от топлината се разтича.

Вкусната варена царевица се консумира се топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар