Паниран пангасиус с корнфлейкс

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
701
1k
25
1
Паниран пангасиус с корнфлейкс
Снимка: Аника Войт
29/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви20 мин.
Общо40 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг замразен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлекс - 200 г натурален
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително размразете рибата. По възможност оставете това да се случи бавно, на стайна темепратура.

Щом рибата омекне се овкусява от двете страни със сол и черен пипер на вкус. Нарязва се на порции и се оставя на страни.

Подготвяме си и сместа за паниране на рибата.

Ще са ни необходими три отделни дълбоки чинии. В първата разбиваме на пяна яйцата, втората се слага брашното, а в третата натрошен натурален корнфлекс.

Аз го натрошават с ръце, но ако искате използвайте за ваше улеснение хаванче или дори кухненски блендер.

Загряваме тиган с доволно количество мазнина (олио).

Рибните филета първо потапяне в брашно, след това е ред на яйцето и накрая в натрошения корнфлекс. Притиска ме леко с ръце, за да залепне добре.

Пържим пангасиуса от двете страни до златисто.

Панираният пангасиус с корнфлейкс е много вкусен като основно ястие или бирено мезе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: