Дробчета по селски на тиган

30/08/2020
"В случая - апетитът идва с дробчетата по селски "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 155
  • Преглеждания за месеца3276
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета, изчистете и нарежете на хапки. Сложете ги в касерола с вода и ги кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Измийте чушките и моркова. Нарежете ги на пръчици. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Него заделете. Обелете гъбите и нарежете на 4 парчета. Да са по-едри.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л олио. Сложете гъбите и запържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете чушките и моркова. Пържете около 7-8 минути и добавете дробчетата. След няколко минути върнете гъбите в тигана и сложете лука.

Разбъркайте апетитните дробчета по селски и захлупете с капак, за да се задуши за кратко.

Малко преди да изключите, добавете солта, черния пипер и чубрицата. Изключете и сервирайте вашите дробчета по селски на тиган топли.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.50 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Апетитно ястие с много добър краен резултат!
0
0