Гаспачо с копър и маслинови крутони

МилкаМилкаНовак
21/05/2009
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 221
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете доматите във вряща вода за минута, след което ги отцедете, обелете и нарежете на едро. Отрежете зелената част на главата копър и я запазете за украса. Бялата част отрежете на 4. Изхвърлете сърцевината, защото тя е най - твърда. Останалата час нарежете на тънки парчета. Сварете в подсолена вода (около 400 мл. ) на слаб огън, 10 минути, след завиране.

Междувременно счукайте в хаванче семената кориандър и пипера. Загрейте зехтина и изсипете в тигана лука и подправките. Разбъркайте. След 2 минути добавете счукания чесън, за още 2 минути.

Изсипете балсамовия оцет, лимоновия сок, доматите и ригана. Разбъркайте добре и добавете копъра, заедно с водата, в която е врял. Накрая добавете доматеното пюре и оставете супата да къкри половин час, без капак.

През това време нарежете хляба на кубчета и го изсипете в купа. Овкусете със зехтина и маслиновата паста. Изпечете крутоните във фурната на 190 градуса, за максимум 10 минути, върху хартия за печене. Охладете леко супата, след което я направете на пюре. Поставете за няколко часа в хладилника. Сервирайте гаспачото с крутоните и накълцана на ситно зелена част от копъра.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар