Супа от свинска плешка

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
29/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки хапки. В теджера с малко мазнина го задушете за около 20 минути.

Почистваме и нарязваме на ситно лука и моркова. Дабавяме и тях към свинските хапки. Разбъркваме на често, и ако започва за загаря, добавяме малко вода.

Щом лука омекне се добавят и нарязаните на парченца чушка и целина. Добавя се още малко вода и се оставя на слаб огън да ври.

След около петнадесет минути всичко зеленчуци вече са добре сварени. Ред е да се добави топка фиде и да се поправи с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Оставете отново на котлона и си подгответе застройката. Ако предпочитате вашата свинска супа да е по-рядка, добавете още вода.

В отделна купа се разбъркват яйцата и киселото мляко. Към тази смес, бавно лъжица по лъжица, добавете от врящата супа.

Бъркайте задължително, за да не се пресече яйцето. Щом и застройката стане топла, я върнете обратно в супата. Оставете супата от свинска плешка още за 5 минути и добавете нарязания на сито магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар