Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете вътре всички продукти и замесете меко тесто.
Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на топки от по 100 г. Всяко разточете на елипса. Намажете с размекнатото краве масло.
В единия край поставете парче кренвирш и завийте на руло.
Готовите домашни кифли подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Оставете на топло, за да втасат още веднъж. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност.
Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте.