Стерилизирани кисели краставички

21/08/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За компотен буркан от 800 мл
  • корнишони - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • копър - клонка
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стерилизирани кисели краставички с невероятен вкус.

Краставичките се измиват и се отрязват опашките. Лукът се нарязва на полумесеци и се слага на дъното на буркана.

Добавят се копър и черният пипер. Краставичките се нареждат прави в буркана възможно най -плътно. Добавя се солта, захарта и оцет. Долива се с вода. Затваря се с капачка и се заварява 2-3 мин. за капачката.

Изваждат се веднага от топлата вода.

Готовите кисели краставички могат да се ползват в млечни салати, зимен таратор. Стават и за мезе за ракия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар