ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Парен кекс с глазура

Парен кекс с глазура

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
291
844
445
69
6
Парен кекс с глазура
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
19/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции9
"Ако все още не сте приготвяли парен кекс, даваме най-добрата рецепта за вашия първи опит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме ванилията и олиото.

След това прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и накрая при непрекъснато бъркане добавяме горещото прясно мляко (ако сместа стане прекалено рядка, може да добавите още брашно).

Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

За глазурата разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да разбиваме, докато се разтопи.

Към белтъците прибавяме сладкото от малини, разбъркваме добре и оставяме за 10-15 минути в хладилника.

След като кексът се охлади, внимателно го изваждаме от формата и го слагаме на поднос.

Мажем кекса обилно с глазура и поръсваме с нарязаните орехови ядки.

Пареният кекс с глазура е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: