Миди в масло с чесън и магданоз

18/08/2020
"Ако морето ви липсва, пренесете го у дома с порция миди в масло "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако мидите са с черупки, трябва да ги измиете, сварите и извадите от черупката.

В случая мидите са изчистени и готови за пържене.

В дълбок тиган се слагат маслото и олиото (слагам олио, за да не загори маслото) и когато загреят се добавят мидите.

Пържат се не повече от 5 минути, като се бъркат постоянно. Чесънът се слага в последната минута, за да не прегори.

Преди поднасяне мидите се поръсват с магданоз и лимонов сок.

Така приготвени са идеално мезе както за бира, така и за бяло вино.

Мидите в масло с чесън и магданоз са готови.

Бамбукова дъска Зебра - 30см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска Зебра - 30см
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Бамбукова дъска, върху която може да режете всякакви продукти, необходими за вашето ястие. Не абсорбира миризмите от храната. Удобна за употреба, почистване и съхранение. Бамбуковата дъска се предлага в интересен дизайн зебра. Изработена от висококачествен бамбук, благодарение на който ще ви служи дълго време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар