Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Миди в масло с чесън и магданоз

Миди в масло с чесън и магданоз

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Миди в масло с чесън и магданоз
Снимка: Кристина Бонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ако морето ви липсва, пренесете го у дома с порция миди в масло"

Необходими продукти

  • миди - 500 г (изчистени)
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако мидите са с черупки, трябва да ги измиете, сварите и извадите от черупката.

В случая мидите са изчистени и готови за пържене.

В дълбок тиган се слагат маслото и олиото (слагам олио, за да не загори маслото) и когато загреят се добавят мидите.

Пържат се не повече от 5 минути, като се бъркат постоянно. Чесънът се слага в последната минута, за да не прегори.

Преди поднасяне мидите се поръсват с магданоз и лимонов сок.

Така приготвени са идеално мезе както за бира, така и за бяло вино.

Мидите в масло с чесън и магданоз са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: