Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Перфектните шишчета на скара

Перфектните шишчета на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Перфектните шишчета на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Перфектните шишчета на скара вървят най-добре с перфектното питие"

Необходими продукти

  • свински врат - 500 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 бр.
  • подправка за скара - на вкус
  • черен пипер
  • ракия - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото.

Подсушаваме и нарязваме еднакви по големина парчета.

В дълбока купа поставяме месото, поръсваме с подправката за скара, изсипваме ракията и разбъркваме.

Покриваме с фолио и оставяме да се маринова за 2 часа.

Обелваме си лука, почистваме пипера и ги нарязваме на средно големи еднакви парчета.

Започваме да нанизваме парче месо, лук, чушка, пак месо, лук, чушка и така редуваме, докато се запълни шишът.

Поръсваме готовите шишчета с черен пипер и поставяме на загрята скара, като печем от всички страни до готовност.

Поднасяме с подходяща салата. Перфектните шишчета на скара са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: