Омлет по чешки

Омлет по чешки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Няма нищо сложно в приготвянето на омлет по чешки, а вкусът наистина си го бива"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с вилица се разбиват яйцата добре, не се посолява да не втечни омлета. Добавя се лъжица готварска сметана и отново се разбърква.

В кухнята на чехите се употребява доста сметана и майонеза.

В тиган се разтопява бучка масло, сипваме разбити яйца и котлонът се намалява на 4 степен.

С дървена лопатка се събират леко яйцата към средата, тиганът се накланя и там отива течната смес.

Когато вече е стегнал омлетът поръсваме отгоре с натрошено сирене, щипка сол и поръсваме нарязан магданоз.

Навиваме омлета и прехвърляме в чиния.

Сервираме омлета по чешки със зеленчуци, вкусно и бързо за приготвяне!

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: