Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер с кокосовото масло и пудрата захар.
Разпределяме сместа във формичка и притискаме, за да оформим бисквитена основа.
Нарязваме сливите на парчета, сипваме ги в тенджера, добавяме захарта и виното и кипваме.
Варим 3-4 минути, колкото да си пуснат сока, и отместваме от котлона.
Разтваряме желатина във водата и когато набъбне, го загряваме за 2-3 секунди, за да се разтопи.
Наливаме го при сливите, добавяме лимоновия сок и зрънцата грозде, разбъркваме и заливаме бисквитения блат.
Заравняваме и прибираме в хладилника, да се стегне за поне 4-5 часа.
Нашият постен сладкиш без печене е готов и се приготвя бързо и лесно.