Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли със сметана и калвадос

Телешки пържоли със сметана и калвадос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешки пържоли със сметана и калвадос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • телешко филе - 2 бр. пържоли
  • сметана - 100 г готварска
  • масло - 30 г
  • калвадос - 2 с.л. (може и водка)
  • ябълки - 1 бр. сладка
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва и почиства от сърцевината, след което се нарязва на кубчета. Телешките пържолки се начукват съвсем леко, овкусяват се със сол и черен пипер и се напръскват с лимонов сок.

Оставяме ги 1 час на студено, след което ги изпържваме в силно сгорещено масло от двете страни. Когато се изпържат добавяме ябълката и разбъркваме.

В отделен съд сгорещяваме калвадоса (водката), запалваме го и го изливаме директно върху телешкото месо. Разбиваме сметаната до сгъстяване и заливаме фламбираното месо. Варим още 3-4 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: