Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Карамелен крем с кондензирано мляко

Карамелен крем с кондензирано мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Карамелен крем с кондензирано мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Всеки пита за рецептата за карамеления крем - ето я"

Необходими продукти

  • кондензирано мляко - 100 г
  • прясно мляко - 650 мл
  • брашно - 40 г
  • грис - до 2 с.л. за допълнително сгъстяване, по желание
  • захар - 3 с.л., за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сипете кондензираното мляко при прясното. Добре е да използвате с висока масленост.

2. Разбъркайте добре и отделете 150 мл от млечната смес, в която разтворете брашното и хубаво разбийте, за да няма бучки. Долейте още мляко ако сместа е гъста.

3. Стоплете останалото мляко на слаб огън, за да не загори.

4. В тенджерка с дебело дъно пригответе тъмен карамел от захарта с няколко капки вода.

Налейте при него топлото мляко и бъркайте непрестанно, докато карамелът се разтвори.

5. Когато карамелената смес закъкри на умерен огън, сипете и брашното с останалото мляко.

Варете пудинга до сгъстяване при непрестанно разбиване с телена бъркалка. За да го сгъстите допълнително, може да добавите и една-две лъжици грис. Получава се чудесна комбинация в този карамелен крем.

6. Разсипете карамеления крем с кондензирано мляко в чашки и оставете да изстине, преди да поднесете.

Украсете по ваш избор десерта.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: