Карамелен крем с кондензирано мляко

12/08/2020
"Всеки пита за рецептата за карамеления крем - ето я "
Приготвяне5 мин.
Готвене16 мин.
Общо21 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кондензирано мляко - 100 г
  • прясно мляко - 650 мл
  • брашно - 40 г
  • грис - до 2 с.л. за допълнително сгъстяване, по желание
  • захар - 3 с.л., за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сипете кондензираното мляко при прясното. Добре е да използвате с висока масленост.

2. Разбъркайте добре и отделете 150 мл от млечната смес, в която разтворете брашното и хубаво разбийте, за да няма бучки. Долейте още мляко ако сместа е гъста.

3. Стоплете останалото мляко на слаб огън, за да не загори.

4. В тенджерка с дебело дъно пригответе тъмен карамел от захарта с няколко капки вода.

Налейте при него топлото мляко и бъркайте непрестанно, докато карамелът се разтвори.

5. Когато карамелената смес закъкри на умерен огън, сипете и брашното с останалото мляко.

Варете пудинга до сгъстяване при непрестанно разбиване с телена бъркалка. За да го сгъстите допълнително, може да добавите и една-две лъжици грис. Получава се чудесна комбинация в този карамелен крем.

6. Разсипете карамеления крем с кондензирано мляко в чашки и оставете да изстине, преди да поднесете.

Украсете по ваш избор десерта.

Да ви е сладко!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар