Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Класически гювеч на фурна

Класически гювеч на фурна

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
1412
Класически гювеч на фурна
Снимка: Polina Mateva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"За всекиго по нещо има в този класически гювеч - кой каквото обича"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • целина - половин глава
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 к.ч. или олио
  • домати от консерва - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на големи кубчета и се запържва до зачервяване в мазнината. Посолява се.

Добавя се нарязаният лук, картофите, морковите, чушките и целината.

Сместа се подправя с всички подправки и се изсипва в гювеч.

Налива се 1.ч.ч. вода и се пече час и половина на 200 градуса.

Изважда се и се залива с каша от доматите/доматено пюре и брашното.

Леко се разбутва с лъжица, за да проникнат доматите навсякъде в соса на гювеча, с цел да се сгъсти.

Пече се още 15 мин и класическият гювеч на фурна е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: