Домашен пастет от сьомга

08/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пастети

Начин на приготвяне

Филето от сьомга се измива и подсушава. Ако използвате цяла риба трябва да филетирате и да внимавате да не останат кости.

Сваряваме сьомгата на пара за около 25 мин. Отстраняваме кожата и проверяваме още веднъж за кости.

Необходима ни е дълбока купа, в която поставяме свареното и почистено филе.

Поръсваме със сол и черен пипер и поливаме с прясно изцедения лимонов сок.

Намачкваме всички продукти в купата с вилица.

Прибавяме наситнения чесън /може да използвате преса за чесън, за да не се усещат големи парченца/, крема сиренето и майонезата, и пасираме всичко до гладка смес.

Готовият домашен пастет се изсипва в подходящи бурканчета, които затваряме добре.

Бурканчетата с рибния пастет е желателно да се напълнят максимално, за да не остава много въздух между капачката и пастета.

Готовият домашен пастет от сьомга може да се съхранява до максимум пет дни и задължително в хладилник!

Πри сервирането може да използвате малко ситно нарязан магданоз за поръсване върху пастета от сьомга.

Може да се сервира в малка купичка с домашни брускети или препечени филийки хляб.

Това е едно лесно и бързо лятно предястие, с което ще впечатлите всички любители на рибата и морската храна.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар